joi, 4 februarie 2010

Razvan si merele coapte

A fost odata ca niciodata, ca de n-ar fi, nu s-ar povesti…
A fost odata un cavaler… al fericitei figuri, cu plete in vant si lat in spete, ce locuia intr-un tinut indepartat, imbatranit de vreme si de oameni, numit Pietricica.

Intro zi, acest cavaler incaleca pe calu-i galben cu albastru, il urnii din loc cu pintenii sai de argint si fugii pana la cea mai mare livada de mere din intregul regat.

Livada era pazita de un dragon cu fata de dragon, corp de dragon si coada de dragon… voinicul nostru, era insa un tip inzestrat cu arta conversatiei, si din doua dume, il convinse pe dragon sa ii culeaga 4 mere dintre cele mai ionatane (ca cele de la Voinesti… cam asa…)



Zis si facut; dragonul se executa, iar Razvan, caci acesta era numele cavalerului fericitei figuri, dadu fuga inapoi acasa… cu prada-i.
In drum spre casa, Razvan trecu pe la Palatul de Maghiran (penny market) de unde lua o trestie de zahar, o zdrobi, adauga vanilie si o impacheta in 10 pliculetze mici de 0.29 euro.

I le inmana domnitzei, iar aceasta i le pregati cum doar ea stia… astfel ca le spala (doar fusesera culese de un dragon…), le taie in doua, le scoase samburii,



puse cele trebuincioase (a se citi zaharul vanilinat, gem de gutui, miere, si scortisoara




(de la imparatul verde de peste drum)), le introduse la cuptorul MDA… si in 25 de minute, cronometrate dupa soare, le devora cum numai un Razvan se pricepe sa devoreze.

Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa… si-am incalecat pe o capsuna si va spun Pofta buna! :)

3 comentarii:

  1. Raz, acum ma duc sa mi fac si eu mere coapte. Citind povestea, mi am dat seama ca am tot ce mi trebuie, deci nu mai e nevoie de lupte cu dragoni/balauri. Ca doar sunt o cosanzeana finutza...care nu scoate gherutzele asa...cu una cu doua.
    Si pentru ca numai de invatat nu are printesa chef (:D)...ma inrept cu pasii mei marunti catre bucatarie.
    Te astept sa ne povestim diverse pe banca in poli...in prezenta Mariei Sale, Regele Soare

    RăspundețiȘtergere
  2. ai bagat gratarul din metal in cuptorul cu microunde?

    RăspundețiȘtergere
  3. mda... dar e gratar special pt microunde... nu sar scantei ;)

    RăspundețiȘtergere